Luftfoto af Grauballe

Fjernvarme til Grauballe

Få fjernvarme på abonnement med Unit⁺. Se priserne og tidsplanen, og tilmeld dig nyhedsbrevet

Grauballe har sagt eftertrykkeligt ja til fjernvarme. Da tilmeldingskampagnen sluttede den 1. juni 2023, lå tilslutningsprocenten på 64 og var dermed langt over målet på 30 procent. Tilslutningsprocenten ligger nu på 71 procent. 

Aktuelt: Spærring af Nissetvej og Grauballe Gudenåvej

På grund af vores ledningsarbejde med fjernvarmen i Grauballe er det desværre nødvendigt at spærre både Nissetvej og Grauballe Gudenåvej ved Eriksborgvej/Grønbækvej. Spærringen vil vare op til tre uger.

Spærringen er begyndt den 12.4.2024. Vi beklager den sene udmelding. Vi vil gøre alt, vi kan, for at minimere tiden med spærringen.

Følg de anviste omkørsler. De små veje rundt om byen er ikke dimensioneret til, at biler kan passere hinanden. Er der skiltet med blind vej, er det fordi, vejen er blevet midlertidigt spærret med betonklodser. Det er uhensigtsmæssigt at bruge disse veje som smutveje, så vi opfordrer til at lade være.

Oplever I problemer eller uhensigtsmæssigheder med spærringen, kan man kontakte entreprenørens formand direkte:

Just Valsted Henriksen.

31 60 34 06 / jvh@brdrmoller.dk

Opdateret tidsplan for gravearbejdets fase 2

I fase 2 graver vi fjernvarmerør ned i den østlige side af Grønbækvej og Eriksborgvej samt i Grauballe Gudenåvej og Nebelvej. 

Vi har opdateret den oprindelige tidsplan for fase 2. Nedgravningen af fjernvarmerør er rykket nogle måneder. Det samlede fjernvarmeprojekt for hele Grauballe forventer vi at nå i mål med til tiden.

Opdateret tidsplan, fase 2:

 • Grauballe Gudenåvej (fra syd samt hen til før krydset ved Eriksborgvej): uge 4-7 
 • Grønbækvej: uge 4-15
 • Grauballe Gudenåvej (mod øst): uge 6-15
 • Nebelvej: uge 8-11
 • Eriksborgvej: uge 14-18

Opdateringen af tidsplanen sker på grund af forskellige udfordrende vejrforhold. På grund af frost og sne har arbejdet i Grauballe ligget stille det meste af december 2023 og en stor del af januar 2024. Samtidig oplevde vi, at den store mængde regn i efteråret fik nogle af vores udgravninger til at skride sammen. 

Fase 2 forventes at blive afsluttet i slutningen af april. Fase 3 og fase 4 vil vi gå i gang med i start maj. 

Tilmelding til fjernvarme

Når du er klar til at tilmelde dig fjernvarme, kan du udfylde formularen herunder. 

Tilmeldingsformularen er ikke bindende. Når tilmeldingsformularen er udfyldt, modtager du en eller flere kontrakter til underskrivelse. Det er først her, du indgår en aftale om levering af fjernvarme med os.

HUSK: Vælg 'Grauballe udbygningsprojekt' under 'Ejendomstype'.

Guide til tilmeldingsformular:

1. Skriv din adresse i søgefeltet. 

2. Under "Ejendomstype" vælger du "Grauballe udbygningsprojekt."

3. Derefter kan du give os nogle oplysninger om nuværende varmekilde og dit nuværende energiforbrug. Det er ikke obligatorisk. 

 • På samme side i formularen skal du også markere, om du ønsker at gøre brug af kampagnetilbuddet, og om du ønsker at indgå en Unit+-aftalen eller selv vil eje din fjernvarmeunit.
 • Du kan også vælge, om du vil høre mere om de forskellige muligheder. Hvis du siger ja til det, så modtager du en mail med information, efter du har færdiggjort formularen.
   
 • De forskellige aftaler kan du læse mere om længere nede på siden.
   
 • Hvis du tilmelder dig kampagnetilbuddet og Unit+-aftalen modtager du kontrakter på de to aftaler på din e-mail umiddelbart efter din bestilling i formularen.

4. Derefter beder formularen dig om at angive "kundetype". Hvis du er privat husejer, vælger du "Privat." Skriv også dit navn og kontaktoplsyninger ind i formularen. Du skal også angive, om du ejer den ejendom, der er tale om. 

Hvis du har valgt en Unit+-aftale, vil feltet med VVS-firma være udfyldt med Silkeborg Forsyning, da det er os, der installerer fjernvarmen i denne aftale. 

5. Til sidst trykker du "Send", og så er du færdig med tilmeldingsformularen. Hold øje med din indbakke. Der kan godt gå 5-10 minutter, før dokumenterne kommer.

Bestil dit fjernvarmeanlæg

Overblik over priser

Fjernvarme er konkurrencedygtig opvarmning

I perioden fra 2020 til 2022 var fjernvarme billigere end både naturgas og varmepumpe.