Solcellepark

Tilslutning til fjernvarme

Klimavenlig, nem og konkurrencedygtig opvarmning.

Fjernvarme til gaskonverteringsområder

Inden udgangen af 2028 planlægger vi at etablere fjernvarme i flere nye områder i Silkeborg, der nu bliver forsynet med naturgas. 

Først bliver områderne undersøgt, og projekterne godkendes. Derefter fører vi tilmeldingskampagner i områderne. Fjernvarmen kan kun blive etableret, hvis vi opnår en høj nok tilslutning i området. Herefter starter anlægsarbejdet. 

Her planlægger vi at etablere fjernvarme

  • Grauballe (her er vi i gang med at anlægge fjernvarme). 
  • Skægkær og Sejling (tilslutningen er den 1. december 2023 på 64%, og projektet går ind i næste fase med udbud af grave- og rørarbejdet).
  • Høje Kejlstrup erhvervsområde.
  • Resenbro og Skærbæk.
  • Voel (under forudsætning af fjernvarme i Resenbro).
  • Virklund, Sejs-Svejbæk, Them, Salten, Knudlund (under forudsætning af betaling af supplerende konverteringsbidrag i ti år). 

 

Se den forventede tidsplan

I oversigten nedenfor kan du blandt andet se, hvornår vi planlægger at afvikle tilmeldingskampagner og udføre anlægsarbejde.

Igangværende projekter 

Læs mere om de gaskonverteringsområder, hvor vi lige nu har fjernvarmeprojekter i gang. 

Find ud af, om du kan få fjernvarme

Søg på din adresse i formularen og undersøg, om du kan få fjernvarme. 

 

Hvorfor fjernvarme?

Er du i tvivl, om fjernvarme er noget for dig? Læs mere om argumenterne for at vælge fjernvarme. 

Fjernvarme er mere klimavenlig

Fjernvarme luner inde og gør nytte ude. I 2025 vil CO2-udledningen fra Silkeborg Forsynings fjernvarmeproduktion være sænket med 83% set i forhold til 2016, hvor vi begyndte at udfase naturgas. I 2030 vil CO2-udledningen fra vores fjernvarmeproduktion være næsten væk. 

Fjernvarme er nemmere

Når du først har fjernvarme, et det nemt og bekvemt. Det er driftssikker, lydløs og selvkørende opvarmning, som du sjældent skal tænke over. En fjernvarmeunit har en lang levetid, og serviceomkostninger er væsentligt lavere end på naturgaskedler og varmepumper.

Fjernvarme er konkurrencedygtig

Du får en varmeløsning, der er konkurrencedygtig set i forhold til andre opvarmningsformer. I perioden fra 2020 til 2022 var fjernvarme billigere end både naturgas og varmpepumpe. 


Fjernvarme er fremtiden

Næsten 2 ud af 3 danske husstande har allerede fjernvarme. Og endnu flere kommer til i fremtiden. Ambitionen fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet er nemlig, at der fra 2035 ikke længere skal være boliger i Danmark, der opvarmes af gasfyr. 

Klimavenlig, nem og konkurrencedygtig fjernvarme 

Se vores film om fjernvarme

Her kan du få mere at vide om fjernvarme fra Silkeborg Forsyning.

Sådan foregår en fjernvarmetilslutning

Mød de glade fjernvarmekunder