Solcellepark

Tilslutning til fjernvarme

Klimavenlig, nem og konkurrencedygtig opvarmning.

Fjernvarme til nye områder

Inden udgangen af 2028 planlægger vi at etablere fjernvarme i flere nye områder i Silkeborg. Processen tager tid. Først bliver området undersøgt, og projektet godkendes. Derefter fører vi tilmeldingskampagne i området. Fjernvarmen kan kun blive etableret, hvis vi opnår en høj nok tilslutning i området. Herefter starter anlægsarbejdet. Se den forventede tidsplan for fjernvarmeprojekterne.

Her planlægger vi at etablere fjernvarme:

  • Grauballe (her er vi i gang med at anlægge fjernvarme). 
  • Høje Kejlstrup erhvervsområde.
  • Skægkær og Sejling (tilmeldingskampagne løber fra den 1. september til den 1. december 2023. Minimumstilslutning på 60%).
  • Resenbro og Skærbæk.
  • Voel (under forudsætning af fjernvarme i Resenbro).
  • Virklund, Sejs-Svejbæk, Them, Salten, Knudlund (under forudsætning af betaling af supplerende konverteringsbidrag i ti år). 

Igangværende projekter 

Læs mere om de nye områder, hvor vi lige nu har fjernvarmeprojekter i gang. 

Find ud af, om du kan få fjernvarme

Søg på din adresse i formularen og undersøg, om du kan få fjernvarme. 

 

Hvorfor fjernvarme?

Er du i tvivl, om fjernvarme er noget for dig? Læs mere om argumenterne for at vælge fjernvarme. 

Fjernvarme er mere klimavenlig

Fjernvarme luner inde og gør nytte ude. I 2025 vil CO2-udledningen fra Silkeborg Forsynings fjernvarmeproduktion være sænket med 83% set i forhold til 2016, hvor vi begyndte at udfase naturgas. I 2030 vil CO2-udledningen fra vores fjernvarmeproduktion være næsten væk. 

Fjernvarme er nemmere

Når du først har fjernvarme, et det nemt og bekvemt. Det er driftssikker, lydløs og selvkørende opvarmning, som du sjældent skal tænke over. En fjernvarmeunit har en lang levetid, og serviceomkostninger er væsentligt lavere end på naturgaskedler og varmepumper.

Fjernvarme er konkurrencedygtig

Du får en varmeløsning, der er konkurrencedygtig set i forhold til andre opvarmningsformer. I perioden fra 2020 til 2022 var fjernvarme billigere end både naturgas og varmpepumpe. 


Fjernvarme er fremtiden

Næsten 2 ud af 3 danske husstande har allerede fjernvarme. Og endnu flere kommer til i fremtiden. Ambitionen fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet er nemlig, at der fra 2035 ikke længere skal være boliger i Danmark, der opvarmes af gasfyr. 

Klimavenlig, nem og konkurrencedygtig fjernvarme 

Se vores film om fjernvarme

Her kan du få mere at vide om fjernvarme fra Silkeborg Forsyning.

Sådan foregår en fjernvarmetilslutning

Mød de glade fjernvarmekunder