Luftfoto af Øster Bording

Fjernvarme til Øster Bording

Klimavenlig, nem og konkurrencedygtig

Tilmeldingen er åben

Fra den 15. april kan du tilmelde dig fjernvarme i Øster Bording. Du tilmelder dig i formularen længere nede på siden. 

Fjernvarmen kan komme til Øster Bording, hvis mindst 76% tilmelder sig i kampagneperioden, som løber fra den 15. april til og med den 14. august 2024. 

Læs svar på de mest stillede spørgsmål om fjernvarme til nye områder her. 

Fjernvarme er nemmere

Når du har fjernvarme, et det nemt og bekvemt. Det er driftssikker, lydløs og selvkørende opvarmning. En fjernvarmeunit har en meget lang levetid, og serviceomkostninger er væsentligt lavere end på naturgaskedler og varmepumper. Når det er besluttet, om fjernvarmeprojektet realiseres, er alle tilmeldte med i en garantiordning, hvor vi tilbyder at reparere din nuværende varmeløsning.

Fjernvarme er mere klimavenlig

Fjernvarme luner inde og gør nytte ude. I 2025 vil CO2-udledningen fra Silkeborg Forsynings fjernvarmeproduktion være sænket med 83% set i forhold til 2016, hvor vi begyndte at udfase naturgas. I 2030 vil CO2-udledningen fra vores fjernvarmeproduktion være næsten væk. 

Fjernvarme er konkurrencedygtig

Du får en varmeløsning, der er konkurrencedygtig set i forhold til andre opvarmningsformer. I perioden fra 2020 til 2023 var der årlige omkostninger til fjernvarme billigere end både naturgas og varmepumpe. Din boligs værdi kan også øges, blandt andet fordi du kan opnå et bedre energimærke. 


Fjernvarme er fremtiden

Næsten 2 ud af 3 danske husstande har allerede fjernvarme. Og endnu flere kommer til i fremtiden. Ambitionen fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet er nemlig, at der fra 2035 ikke længere skal være boliger i Danmark, der opvarmes af gasfyr. Har du et gasfyr, kan du derfor forvente, at du bliver nødt til at skifte opvarmningsform. 

Priser

Tilmeld dig nu og spar 17.250 kroner. 

Kampagnepris på tilslutningsbidrag 22.500 kroner. Normalpris 39.750 kroner (2024-pris).

Du betaler først, når vi har anlagt fjernvarme på din grund.

TRIN 1: Tilmeld dig fjernvarme

Tilmeldingsformularen er ikke bindende. Når du har udfyldt den, modtager du en eller flere kontrakter til underskrivelse. Det er først her, du indgår en aftale med os. Du betaler ikke noget ved tilmelding, men først når vi har anlagt fjernvarme på din grund.

Har du ikke MitID og skal bruge hjælp til at tilmelde dig manuelt? Så besøg os i fjernvarmetraileren og få hjælp til tilmeldingen. Se hvor og hvornår, du kan besøge fjernvarmetraileren, længere nede på siden.

HUSK: Vælg 'Øster Bording' under 'Ejendomstype'.

TRIN 2: Bestil dit fjernvarmeanlæg

Når du har tilmeldt dig fjernvarme, skal du bestille et fjernvarmeanlæg – kaldet en fjernvarmeunit. Silkeborg Forsyning tilbyder to produkter: Unit⁺ og Køb selv.

Hvad siger fjernvarmekunderne?

 

  

Fjernvarme er billigst

Besøg os i fjernvarmetraileren

Få svar på dine spørgsmål og hjælp til tilmelding. Her stiller vi traileren op:

  • Den 23. april 
    kl. 10.00-14.00 
     
  • Den 6. maj
    Kl. 18.00-20.00

Ved det grønne fællesareal.

Hvordan foregår en fjernvarmetilslutning?

 

Folder om projektet

Forventet tidsplan

Kontakt os

Har du spørgsmål til projektet?

Ring 89 20 64 00 

Mail fjernvarme@silkeborgforsyning.dk