Medarbejder hos Silkeborg Forsyning viser en skoleklasse rundt på en genbrugsplads

Undervisning og besøg

Velkommen til vores affaldsverden

Hos os er affald en ressource.

Vi tilbyder undervisningsforløb, faglige oplæg, aktiviteter og rundvisninger med fokus på affaldssortering, bæredygtighed, miljø og genbrug.

Vi tilpasser vores undervisning efter jeres ønsker og behov, og vi kommer også gerne ud til jer. 

Vi forventer, at de ansvarlige undervisere som er med eleverne, også deltager og bidrager til at skabe et godt læringsrum, hvor der er plads til alle. 

Der tages udgangspunkt i det gældende regler for affaldssortering i Silkeborg Kommune.

Vores undervisningsforløb og rundvisninger er gratis for institutioner og skoler i Silkeborg Kommune.

Glæd jer til et besøg med skrald i!

Hvad kan vi gøre for dig?

Vores erfarne affaldseksperter viser rundt på jeres lokale genbrugsplads i Silkeborg Kommune.

Besøget kan stå alene, men vi anbefaler, at det kombineres med et af vores andre undervisningsforløb. Rundvisningen indeholder en introduktion til de 10 fraktioner, som vi sorterer affald i her i Silkeborg Kommune.

Vi bidrager til en dialog om sund affaldskultur, hvorfor er det vigtigt, at du sorterer dit affald, og hvad bliver dit affald til i sidste ende?

Hvis I besøger genbrugspladsen på Tietgensvej, vil I blive introduceret til vores populære genbrugsbutik, hvor vi hver eneste dag giver dit genbrug nyt liv. Butikken er et inspirerende og levende sted, som drives af ildsjæle med hver deres krøllede hjerne.

Der tages udgangspunkt i det gældende regler for affaldssortering i Silkeborg Kommune.

I kan vælge at få rundvisning på alle vores genbrugspladser: Tietgensvej, Tandskov, Gjern og Them. Find din nærmeste genbrugsplads her

Det gode affald er et læringsforløb for de mindste om affald, affaldssortering og genbrug.

Vi arbejder med de 10 fraktioner, der husstandssorteres i Silkeborg Kommune.

Undervisningen foregår som udgangspunkt på Tietgensvej 7 i vores eventyrlige riddersal, hvor guldfarvede fejekoste pryder loftet, trappetrinene er bygget af bøger, og hundeøjne i neonlys så store som tekopper kigger på børnene, når de skal kravle gennem tunnelen til riddersalen.

Vores læringsmiljø er bygget af genbrugsmaterialer og inspireret af eventyr som Klods-Hans, Fyrtøjet, Rapunzel og Snehvide.

Vi starter med at gå på affaldsjagt i nærmiljøet, så vi sammen kan sortere affaldet i de rigtige affaldsbeholdere. Vi taler om, hvorfor det er skidt at smide affald i naturen, hvor lang tid det tager, før affaldet forsvinder fra naturen, og hvad der sker med det affald, som vi lige har sorteret.

Vi fortæller, om affaldets rejse fra supermarkedet til affaldsbeholderen, hvorfor det er vigtigt at sortere vores affald, og hvordan vi kan lave nye produkter af vores affald.

Vi svarer på spørgsmål undervejs og viser konkrete eksempler på affaldets rejse fra affaldsbeholderen til nye produkter, som børnene kan genkende fra deres dagligdag.

Vi har også mulighed for at komme ud til jer med affaldsbeholdere og udstyr og afvikle undervisningen. 

I eventyret om Klods-Hans bliver en død krage stegt i en gammel træsko, der serveres pludder som dyppelse, og gedebukken bruges som hest, fordi Klods-Hans genanvender de ting, han finder på sin vej.

Præcis derfor har den opfindsomme outsider fungeret som inspiration for vores læringsmiljø, som også er er proppet med velkendte symboler fra eventyr som Fyrtøjet, Den standhaftige tinsoldat, Svinedrengen, Den flyvende kuffert, Rapunzel og Snehvide. 

Alt er selvfølgelig bygget af genbrugsmaterialer. Undervisningen foregår på Tietgensvej 7 i Silkeborg. 

Vi tager de mindste med på et affaldseventyr, hvor vi lærer om affald gennem forskellige lege.

Vi kan lege vendespil om affaldssortering, og vi kan bygge smykker, små køretøjer, insektfangere, billedrammer og meget andet ud af genbrugsmaterialer i spejlsalen, som er vores kreaværksted.

Vi inviterer også indenfor i vores hyggelige eventyrhule, hvor loftet er bygget af farvestrålende genbrugsmaterialer som gamle mobiltelefoner, CD’er og batterier.

Vi afslutter forløbet med at fortælle om de 10 affaldsfraktioner og svare på spørgsmål affaldssortering, genbrug og bæredygtighed.

Det gode affald er et læringsforløb om affald, affaldssortering og genbrug.

Vi arbejder med de 10 fraktioner, der husstandssorteres i Silkeborg Kommune.

Vi starter undervisningen med at gå på affaldsjagt i nærmiljøet, så vi sammen kan sortere affaldet i de rigtige affaldsbeholdere. Vi taler om, hvorfor det er skidt at smide affald i naturen, hvor lang tid det tager, før affaldet forsvinder fra naturen, og hvad der sker med det affald, som vi lige har sorteret.

Forløbet har til formål at give eleverne en forståelse af, at affald er værdifuld ressource, og det nytter at sortere korrekt. Vi taler om, hvad tingene er lavet af, hvorfor nogle materialer er bedre at genanvende end andre, og så svarer vi på spørgsmål undervejs og viser konkrete eksempler på affaldets rejse fra skraldespanden til nye produkter, som eleverne kan genkende fra deres dagligdag.

Gennem hele forløbet indgår eleverne i en dialog om, hvordan forbrug og affald påvirker vores miljø og klima.

Vi viser sammenhængen mellem klima, råstoffer og affald, så eleverne får en udvidet forståelse for, hvorfor det nytter at sortere affald derhjemme.

Vi vil altid kunne tilpasse vores undervisning både teoretisk og praktisk, så den matcher med ønsker fra jeres undervisningsforløb.

Undervisningen foregår på Tietgensvej 7 i Silkeborg, eller vi kan komme ud og besøge jer med affaldsbeholdere, forskellige typer af affald, lærerige plancher og sjove eksempler på hvad affaldet bliver til, når du har smidt det ud.

 

Vi tilbyder faglige oplæg med fokus på affaldssortering, bæredygtighed, miljø, genbrug og genanvendelse. 

Vi kan skræddersy et besøg, så det matcher med særlige ønsker og behov fra jeres forening. Vi anbefaler at kombinere et besøg med en rundvisning på en af vores genbrugspladser.

I kan vælge at få rundvisning på alle vores genbrugspladser: Tietgensvej, Tandskov, Gjern og Them. Hvis I vælger genbrugspladsen på Tietgensvej, har I også mulighed for at opleve vores eventyrlige læringsmiljø, som er inspireret af eventyret om Klods-Hans. 

Der tages udgangspunkt i det gældende regler for affaldssortering i Silkeborg Kommune.

Vi vil gerne booke:

Deltagere

Privatlivspolitik

Når du indsender denne formular, afleverer du dine data i vores varetægt. Læs vores privatlivspolitik her.