Varmeproduktionen fra solparken slår rekord

07. april 2022

Silkeborg Forsynings solpark har i marts produceret mere varme end i nogen tidligere marts måned.

Marts var, som vi alle ved, utroligt solrig. Det betyder, at solparken i Silkeborg i marts måned har produceret næsten 11.000 megawatt-timer (MWh). Det er den højeste produktion for en marts måned nogensinde, og den højeste månedsproduktion i de sidste 21 måneder. Og produktionen svarer til, at ca. 22 procent af alt varmeforbrug inden for Silkeborg Forsynings fjernvarmenet i marts kom direkte fra solen. Produktionen i marts 2022 fordelte sig samlet således: 65 procent fra naturgas, 22 procent fra solen, 8 procent fra elkedel og 5 procent fra øvrige, herunder overskudsvarme. 

Silkeborg Forsynings direktør Jens Bastrup siger:
”Vores store solpark er et vigtigt element  i Silkeborg Forsynings ambition om at blive både CO2-neutrale og gøre os uafhængige af naturgas i vores varmeproduktion. I en tid med et usikkert energimarked og meget høje priser på energi betyder solparken, at fjernvarmekunderne i Silkeborg er lidt bedre stillet end mange andre.”

For selvom fjernvarmepriserne også er steget, så betyder solparken, at Silkeborg Forsyning har andre måder at producere fjernvarme på end kun ved hjælp af den dyre naturgas, forklarer Jens Bastrup.

”Men vi stopper ikke her. Vi har en gennemarbejdet køreplan for, hvordan vi bliver helt CO2-neutrale og fri af naturgas senest i 2030. Og vi er allerede i fuld gang,” siger han. Silkeborg Forsyning er nemlig i gang med et stort projekt, hvor grøn energi skal erstatte naturgassen. Læs meget mere om vores vej mod CO2-neutral fjernvarme via linket her på siden.

Solparken blev idriftsat i 2016 og var ved sin indvielse verdens største solvarmepark.