Varmechecken udbetales af staten

10. august 2022

Hvis du er særligt hårdt ramt af stigende udgifter til varme, har regeringen og en række partier i Folketinget besluttet, at du får støtte til de forhøjede udgifter gennem en såkaldt varmecheck, der udbetales af staten.

Varmechecken er en målrettet økonomisk støtte til de husstande, der er hårdest ramt af prisstigningerne på varme. Den udbetales automatisk, og du skal derfor ikke ansøge om den hos Silkeborg Forsyning eller hos kommunen.

For at komme i betragtning skal du opfylde bestemte økonomiske kriterier og bo i et område, hvor gasandelen i fjernvarmen er på mere end 65 procent.  I Silkeborg er gasandelen i fjernvarmenettet umiddelbart vurderet til omkring 70 procent.

Silkeborg Forsyning er ikke involveret i udbetalingen af varmechecken eller i vurderingen af, om du er berettiget til støtte.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet har den 30. marts udsendt en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår:

”Regeringen og aftalepartierne bag varmechecken er enige om at løfte varmechecken fra 3.750 til 6.000 kr. skattefrit. Samtidigt øges indkomstgrænsen for årlig husstandsindkomst fra 550.000 til 650.000 kr. Omkring 419.000 hjem forventes nu at modtage den højere check.”

Vi henviser til Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvis du har yderligere spørgsmål til ordningen. Læs pressemeddelelsen via kassen til højre på siden her.