FLOT KUNDEMÅLING FULGT OP AF NY INDSIGT OM HJEMMESIDEN

02. oktober 2023

Kunderne er meget tilfredse med Silkeborg Forsynings håndtering af kerneopgaverne: Levering af drikkevand og fjernvarme og håndtering af affald og spildevand. Det viser kundemåling.

Silkeborg Forsyning har spurgt forsyningskunderne om deres tilfredshed. Og nok engang viser resultatet fra kundeundersøgelsen - foretaget i december 2022 - en udbredt tilfredshed blandt kunderne.

591 tilfældigt udvalgte kunder svarede i december 2022 på et spørgeskema, som handlede om forsyningsløsninger, kundeservice og kommunikation.

Alle kan dykke ned i resultaterne i rapporterne, som er lagt frem her på siden. Se nederst.

Her følger et par af de vigtigste pointer. For kunderne er generelt meget tilfredse med Silkeborg Forsyning, selvom der selvfølgelig er plads til forbedringer.

På det mest centrale spørgsmål, som handler om den grundlæggende tilfredshed med Silkeborg Forsyning, giver kunderne en karakter på 6,2 på en 7-trins-skala. Det er en stigning fra 6,0 året før og er bedst i branchen for 2022.

Det står klart, da målingen sammenligner Silkeborg Forsynings resultat med en række andre forsyningsselskaber i Danmark, der har fået foretaget en lignende måling. Som det også fremgår af årsrapporten (se nederst), ligger Silkeborg Forsyning helt i top i branchen på rigtig mange områder.

Tilfredsheden er stigende

Et kig på kerneopgaverne viser stor og stigende kundetilfredshed med de enkelte forsyningsarter. Alle servicegrene af virksomheden får høje karakterer, og flere viser en stigende tilfredshed fra undersøgelsen fra 2021.

Nøgletal fra kundetilfredshedsmåling

  • Tilfredsheden blandt vandkunderne går fra 6,3 til 6,4.
  • Spildevandskundernes tilfredshed stiger endnu mere fra 6,1 til 6,4.  
  • Fjernvarmekunderne er også tilfredse med en stigning fra 6,2 til 6,4.
  • Affaldskundernes tilfredshed stiger også, her fra 5,6 til 5,9.

Også på spørgsmålene om kundeservice og kommunikation ser vi en stigende tilfredshed.

Det er meget glædeligt og tilfredsstillende, at kunderne vurderer Silkeborg Forsyning højt på kerneopgaven: Bæredygtig og sikker forsyning af vand og fjernvarme og miljørigtig håndtering af affald og spildevand.

Selvom målingen blev foretaget i slutningen af 2022, offentliggør Silkeborg Forsyning først resultatet nu. Det er der flere grunde til, forklarer afdelingsleder i kundeservice i Silkeborg Forsyning, Therese Bonney.

”I første halvdel af 2023 gennemførte vi en proces, hvor alle medarbejdere i Silkeborg Forsyning fik mulighed for at give deres input til, hvordan vi løser vores opgaver bedre til gavn for vores kunder. Alle input fra medarbejderne er samlet i handleplaner, hvor de vigtigste handleplaner er henholdsvis en fælles Silkeborg Forsyning app-løsning, en forbedret hjemmeside med digitaliserede selvbetjeningsløsninger og mere information om bæredygtige og miljørigtige løsninger.”

Vi er stolte af den flotte tilbagemelding fra kunderne og vil arbejde hårdt for at gøre det endnu bedre i hele organisationen,” siger hun.

Her kan og vil vi forbedre os

Selvom meget ser positivt ud i kundemålingen, er der altid plads til forbedring. Mange kunder efterspørger flere digitale løsninger, så det er nemmere at betjene sig selv som forsyningskunde hele døgnet. De vil også gerne vide mere om bæredygtige indsatser, tips og tricks til affaldssortering og spareråd til vand- og fjernvarmeforbruget.

Her i september 2023 supplerede Silkeborg Forsyning kundemålingen med en mere specifik undersøgelse af kundernes tilfredshed med hjemmesiden. Der kom 490 besvarelser fra kundepanelet og en udvalgt gruppe af kunder, der modtog undersøgelsen på mail. Tak for jeres hjælp. Vinderne af citygavekortene, som vi udloddede i forbindelse med besvarelse af undersøgelsen, har nu fået direkte besked.

Målingen af hjemmesiden kan du også finde nederst på siden her.

De grundlæggende konklusioner er, at kunderne vurderer hjemmesiden til at være brugbar med klare muligheder for forbedringer. De vigtigste tal ser således ud. Det er samme 7-trins-skala som i kundemålingen.

Nøgletal fra undersøgelsen af hjemmesiden

  • 37% besøger hjemmesiden 1-3 gange om måneden. 59% besøger hjemmesiden sjældnere end hver måned.
     
  • Kunderne siger, at de bruger hjemmesiden til tømmekalender, se regninger, forbrugsudvikling på fjernvarme, information om affaldssortering, åbningstider på genbrugspladserne, driftsforstyrrelser.
     
  • Det vigtigste indhold er selvbetjeningsløsninger fx tømmekalender, regninger. 73% af de adspurgte mener, at det er vigtigt for dem.
     
  • Hjemmesiden scorer bedst på troværdighed (5,8) og let at læse og forstå tekster (5,4) og dårligst på layout (4,4) og søgefunktion (4,7). Samlet score for hjemmesidens indhold 5,1.  
     
  • Mange efterspørger mere mobilvenlighed i layout (gammeldags layout), færre kliks rundt på siden samt info om at følge sit forbrug både i selvbetjening og nogle foreslår en app.
     
  • De fleste kritiske kommentarer går på at der ikke tilbydes en app-løsning, hvor vand- og varmeforbruget kan følges, skraldespande skiftes og regninger betales.
     
  • Samlet tilfredshed: 5,3 (7-trins-skala). 
     

Undersøgelsen er foretaget i september 2023.
Antal besvarelser: 490

”Vores kunder fortæller os, at hjemmesiden er nogenlunde uden at være fantastisk – og med plads til forbedringer. Det er vi meget enige i. Vi er selvfølgelig glade for at score højt på troværdighed og læsbarhed. Men brugeroplevelsen, de digitale tilbud og designet vil vi meget gerne udvikle og modernisere, ” siger Therese Bonney og tilføjer:

”Vi arbejder målrettet for at forbedre og udvikle vores digitale tilbud og løsninger. Vores målsætning er, at kunderne skal kunne betjene sig selv og få alle relevante oplysninger om fx afregning og forbrug hele døgnet. Konkret arbejder vi på at tilbyde vores kunder en app-løsning, hvor det er nemt at få alle relevante oplysninger som kunde.”

 

Læs resultaterne fra undersøgelserne