FØRSTE KUNDER KAN TÆNDE FOR FJERNVARME PÅ ABONNEMENT

03. oktober 2023

Silkeborg Forsynings nye abonnement på en fjernvarmeunit, Unit⁺, er netop installeret og sat i drift hos de første kunder. ”Jeg har valgt Unit⁺, både fordi abonnementet har en god pris, og fordi jeg ikke selv skal tænke over noget i forhold til min fjernvarmeunit,” fortæller en af kunderne.

Servicetekniker fra Silkeborg Forsyning snakker med kunde Peder Lillelund Ravn om fjernvarme Ole Andersen (tv), håndværker fra Silkeborg Forsynings servicegruppe, fortæller en af de første Unit⁺ kunder, Peder Lille Ravn (th), om hans nye fjernvarmeunit.

I det nye fjernvarmeområde Grauballe kunne de allerførste kunder i sidste uge glæde sig over at få leveret fjernvarme fra Silkeborg Forsyning gennem en fjernvarmeunit på abonnement.

Den nye abonnementsordning på en fjernvarmeunit går under navnet Unit⁺, og er i første omgang blevet tilbudt kunderne i de nye fjernvarmeområder Grauballe og Skægkær/Sejling.

Prisen for Unit⁺ er på kun 215 kroner om måneden og er inklusive installation, service og vedligehold af fjernvarmeunitten. Læs mere om Unit⁺ her.

En af de første Unit⁺ kunder, Peder Lillelund Ravn, fortæller, at en fordel ved Unit⁺ er, at han og familien undgår en stor engangsomkostning til selv at investere i en fjernvarmeunit. Han uddyber sit valg:   

”Jeg har valgt Unit⁺, både fordi abonnementet har en god pris, og fordi jeg ikke selv skal tænke over noget i forhold til min fjernvarmeunit. Silkeborg Forsyning sørger for det hele.”

En eftertragtet ordning

Peder Lillelund Ravn er langt fra den eneste i Grauballe, som kan se fordelene ved den nye abonnementsordning. Størstedelen af fjernvarmekunderne i Grauballe har valgt at bestille Unit⁺.

At abonnementet er eftertragtet, kommer ikke bag på Martin Christiansen, fagleder hos Silkeborg Forsyning.

”Mange forsyningsselskaber har allerede oplevet stor succes med abonnementsordninger på fjernvarmeunits. For kunderne er prisen ofte det mest afgørende, når de tilmelder sig fjernvarme. Med vores Unit⁺ ordning kan vi tilbyde kunderne at få tilsluttet deres ejendom til fjernvarme til en meget attraktiv pris,” fortæller Martin Christiansen.   

De allerførste med fjernvarme i Grauballe

De første Unit⁺ kunder er også de allerførste, som bliver koblet på fjernvarmenettet i Grauballe.

Den 1. juni 2023 kunne Silkeborg Forsyning med glæde konstatere, at der var opnået stor tilslutning til at få fjernvarmen til Grauballe. Anlægsarbejdet blev derfor igangsat umiddelbart derefter, og nu kan de første kunder lune sig på fjernvarmen.

Indtil nu har Grauballe primært været forsynet af naturgas. Og det var netop udsigten til at komme af med den til tider dyre og ikke særlig klimavenlige naturgas, som fik Peder Lillelund Ravn til at vælge fjernvarme.

”Silkeborg Forsyning kom med et godt tilbud på tilslutningsbidraget til fjernvarme her i Grauballe. Alternativet var, at vi skulle have en luft-til-vand varmepumpe, men det er en stor omkostning og er ikke lige så driftssikkert som fjernvarme. Valget om fjernvarme giver mig forhåbentligt også en billigere varmeregning,” lyder det fra Peder Lillelund Ravn

De resterende kunder i Grauballe vil løbende blive koblet på fjernvarmen. Silkeborg Forsyning har en forventning om, at alle i Grauballe har fjernvarme i slutningen af 2024.