Solcellepark

Unit⁺

Billig, nem og bekvem fjernvarmetilslutning på abonnement

Silkeborg Forsyning tilbyder løbende Unit+ordningen til fjernvarmekunder i alle naturgasområder: Grauballe, Skægkær og Sejling, Øster Bording, Resenbro og Skærbæk, Virklund, Høje Kejlstrup, Sejs-Svejbæk, Voel, Them, Salten og Knudlund. Læs mere om fjernvarme til nye områder. Foruden de nye områder regner vi også med på sigt at kunne tilbyde Unit+ordningen til eksiterende varmekunder. 

 

Hvad er Unit+

Unit+ er en abonnementsordning, hvor du lejer en fjernvarmeunit for et fast månedligt beløb. Prisen er pt. blot 215 kr. pr. måned*.

Med Unit+ undgår du selv at købe en fjernvarmeunit, som er en dyr engangsomkostning.

Silkeborg Forsyning er ansvarlig for, at fjernvarmeunitten fungerer korrekt. Levering, installation, drift og vedligehold er derfor en del af abonnementet. 

 

Hvorfor vælge Unit+?

 • Billig opstart
  Du bliver tilsluttet fjernvarmenettet betydeligt billigere, end hvis du selv skulle investere i dit eget fjernvarmeanlæg. Du sparer 25.000-30.000 kr., som det typisk koster at købe og få monteret en ny fjernvarmeunit.
   
 • Økonomisk tryghed
  Du får en større økonomisk tryghed i forhold til fremtidige omkostninger i forbindelse med vedligehold af fjernvarmeunitten. 
   
 • Ansvaret ligger ikke hos dig
  Du har ikke selv ansvaret for fjernvarmeunitten – ansvaret ligger hos Silkeborg Forsyning.
   
 • Moderne og energieffektivt anlæg
  Du får installeret en fuldisoleret, elektronisk fjernvarmeunit, der er særdeles velegnet til det danske fjernvarmenet. Fjernvarmeunitten fylder ikke meget og passer ind i et standard 60'er skab (mål: H 65, B 54, D 26 cm).  

Spørgsmål & svar

Find svar på de mest stillede spørgsmål om Unit+ 

Abonnement

Silkeborg Forsyning tilbyder i første omgang Unit⁺ ordningen til udvalgte kunder i de kommende gaskonverteringsområder, der er omfattet af Varmeatlas 2.0. Foruden de nye områder regnver vi også med på sigt at kunne tilbyde Unit+ordningen til eksisterende varmekunder. 

Prisen for en Unit⁺ aftale fremgår af det gældende taktsblad, som du kan se her.

Prisen er fast frem til 1. januar 2025. Prisen reguleres derefter løbende i det omfang omkostningerne til Unitaftale ændres. Prisregulering af Unitaftale kan ske årligt pr. 1. januar.

Ejer af ejendommen, som indgår Unitaftale med Silkeborg Forsyning, hæfter for betaling af aftalen.

Du kan til enhver tid opsige din Unitaftale iht. aftalens betingelser. Unitaftale kan efter 5 måneder opsiges med 1 måneds varsel.

Gebyr for nedtagning af fjernvarmeunitten fremgår af gældende prisoversigt.

Hvis du opsiger din Unitaftale, beholder du fjernvarmestikket til din ejendom, hvis du ønsker at købe og installere din egen fjernvarmeunit.

Ønsker du at blive koblet helt af fjernvarmen, koster det et gebyr for frakobling, som fremgår af gældnde prisoversigt. 

Teknik og praktik

Med en Unit+-aftale er man sikret service og vedligehold fremover, såfremt der opstår fejl på fjernvarmeunitten. Kontakt os, hvis du oplever problemer. 

Ansvaret ligger hos ejeren af ejendommen. 

Når du skal sælge din bolig, er det dit ansvar at oplyse den nye ejer om Unitaftalen. Den nye ejer overtager de forpligtigelser, der er i Unitaftalen.

Hvis den nye ejer ikke ønsker at indtræde i Unitaftalen, er det den nuværende ejer – uanset årsagen til ejerskiftet – der er forpligtiget til at opsige aftalen og tilbagelevere den installerede fjernvarmeunit.

Prisen for nedtagning af fjernvarmeunitten fremgår af Silkeborg Forsynings takstblad

I forbindelse med købet af din nye bolig er det tidligere ejers ansvar at informere dig om Unitaftalen. Du vil som ny kunde hos Silkeborg Forsyning modtage et velkomstbrev med information om Unitaftalen og eventuelle andre ydelser du modtager fra os.

Du vil i velkomstbrevet modtage et login til ”minForsyning” på Silkeborg Forsynings hjemmeside, hvor du kan følge dit forbrug, finde fakturaer og meget andet.

Hvis du mod forventning ikke ønsker at fortsætte Unitaftalen, kan du opsige abonnementet med 1 måneds skriftligt varsel til udgangen af løbende måned. Herefter nedtager vi fjernvarmeunitten. Prisen for nedtagning af fjernvarmeunitten fremgår af Silkeborg Forsynings takstblad