FJERNVARME PÅ ABONNEMENT I GRAUBALLE

28. februar 2023

Luftfoto af Grauballe Luftofoto af Grauballe.

For 22.500 kroner i tilslutningsbidrag kan borgerne i Grauballe blive koblet på fjernvarmenettet, hvis de tegner et abonnement på en fjernvarmeunit hos Silkeborg Forsyning.

Nu er der godt nyt til borgerne i Grauballe. I dag offentliggør vi priserne og de forskellige muligheder for at få fjernvarme i Grauballe.

For et tilslutningsbidrag på 22.500 kan borgerne i Grauballe få fjernvarme. Normalprisen (2023-priser) er 37.900 kroner.

Som noget nyt tilbyder Silkeborg Forsyning derudover nu en fjernvarmeunit på abonnement.

Ordningen hedder Unit+, og den indebærer, at kunden tegner abbonnement på en fjernvarmeunit i stedet for at købe en.

Prisen er på 215 kroner om måneden og er inklusive installation, service og vedligehold af fjernvarmeunitten. 

Alternativt kan man også købe en fjernvarmeunit hos Silkeborg Forsyning.

Fjernvarmeledningerne bliver efter planen lagt i etaper fra juni 2023 til oktober 2024. Prisen på de 22.500 kroner i tilslutningbidrag gælder indtil gravemaskinerne har været forbi ens ejendom.

Se en oversigt over priserne længere nede.

Tilmeldingen til fjernvarme åbner den 20. marts 2023

Selve tilmeldingen til fjernvarmen i Grauballe åbner først den 20. marts, så der er god tid til at studere mulighederne på www.silkeborgforsyning.dk/grauballe, hvor man kan finde materialet om fjernvarmeprojektet.

Informationsmøde den 22. marts 2023

Silkeborg Forsyning inviterer alle interesserede til informationsmøde om Grauballeprojektet den 22. marts kl. 19.00 til 21.00 i Grauballe Forum. Tilmelding er ikke nødvendig. Som noget nyt tilbyder vi også et helt nyt nyhedsbrev om fjernvarmeprojekterne. Find tilmeldingen på projekthjemmesiden for fjernvarme til Grauballe. 

Projektet går i gang til sommer. Hvis der er opbakning

Hvis der er opbakning til projektet, kan gravemaskinerne gå i gang til sommer, og hele projektet kan være afsluttet i efteråret 2024. Der skal kun opnås en tilslutning på 30 procent, før projektet kan gå i gang. Silkeborg Forsyning gør status over tilslutningsprocenten den 1. juni 2023. Det er kun, hvis der er opbakning nok, at projektet kan blive til noget. 

Grauballe er første fjernvarmeprojekt ud af seks projekter, der tilsammen udgør Silkeborg Forsynings plan for at konvertere op mod 6.000 ejendomme fra primært naturgas til fjernvarme frem mod 2028.

Se www.silkeborgforsyning.dk/varmeatlas for et overblik over alle projekterne.

Overblik over priser