Få en GenanVEN på genbrugspladsen til august

07. juli 2021

Til august kan du møde en helt ny type medarbejder på genbrugspladsen på Tietgensvej i Silkeborg. Du kan nemlig få din helt egen GenanVEN.

Silkeborg Forsyning vil genanvende og genbruge endnu mere af det affald, som kunderne afleverer på genbrugspladserne.

En indsats bliver at tage flere af de genanvendelige ting ud af affaldsfraktionerne på genbrugspladserne, så de kan blive brugt igen - fx solgt i Genbrugsbutikken.

Og når kunderne kommer til pladsen, skal de vejledes endnu bedre om det, de troede var affald, måske kan komme andre til gode.

Det skal Silkeborg Forsynings nye GenanVENner sørge for. I første omgang bliver én GenanVen del af dagligdagen på genbrugspladsen på Tietgensvej fortæller driftsleder, Erling Juul:

”Vi vil meget gerne i dialog med kunderne om bæredygtighed og genanvendelse, når de kommer på pladsen. Samtidig skal vi til at samle gode og brugbare ting ind direkte fra containerne og plansiloerne,” siger han.

De nye GenanVENner har grønt arbejdstøj på, der skal vise, at det er i orden for dem at tage ting ud af containerne og plansiloerne. Det er nemlig normalt ikke tilladt.

”Navnet GenanVEN signalerer vores kerneopgave - nemlig at øge genbrug og genanvendelse. Samtidig hjælper det os med at skabe en uhøjtidelig relation til kunderne, som kan få en ven hos os, der hjælper dem med at blive bedre til at genanvende,” siger Erling Juul.

I første omgang skal GenanVENnerne være en del af genbrugspladsen på Tietgensvej, men hvis erfaringerne viser sig at blive gode, kan ordningen blive udvidet til andre genbrugspladser og til Silkeborg Forsynings skoletjeneste.