FØRSTE SPADESTIK TIL FREMTIDENS FORSYNING

09. april 2024

Silkeborg Forsyning har netop taget det første spadestik til udbygningen og moderniseringen af hovedkvarteret på Tietgensvej i samarbejde med byggefirmaet BASE Erhverv.  

Direktør for Silkeborg Forsyning, Jens Bastrup, står sammen med to repræsentanter fra Base Erhverv foran hovedkvarteret på Tietgensvej Projektleder fra BASE Erhverv, Jonas Egeskov Jensen (venstre), direktør for Silkeborg Forsyning, Jens Bastrup (midt) og direktør for BASE Erhverv, Klaus Rønslev (højre) foran hovedkvarteret på Tietgensvej 3.

Projektet omfatter både en ombygning af den eksisterende kontorbygning og en tilbygning på 1.145 kvadratmeter, som hver især skal styrke arbejdsmiljøet og sikre rammerne for fremtidens forsyningsopgaver.

BASE Erhverv er nøje udvalgt til at stå i spidsen for projektet med et skarpt fokus på brugen af træ og lette byggematerialer samt et mindre forbrug af beton og stål.

"BASE forventer et åbent og tillidsfuldt samarbejde, hvor vi i fællesskab løser udfordringer og finder de gode løsninger. Vi vil tilbyde vores store viden inden for erhvervsbyggeri. Den konstruktive dialog skal skabe det gode resultatet til glæde for Silkeborg Forsyning," siger Jonas Egeskov Jensen, projektleder fra BASE Erhverv. 

Selve byggeperioden varer efter planen omkring et år, så det nye byggeri forventes at være klar til indflytning i foråret 2025. I mellemtiden er medarbejderne blevet fordelt på egne og lejede lokationer rundt omkring i Silkeborg.

 

En attraktiv arbejdsplads

Indbyggertallet vokser i Silkeborg kommune. Det giver flere kunder og dermed et behov for flere medarbejdere i Silkeborg Forsyning, der ligesom andre virksomheder også er i konkurrence om den kvalificerede arbejdskraft. 

Det moderne kontorbyggeri skal derfor være med til at sikre rammerne for, at forsyningen er en attraktiv arbejdsplads i fremtiden, pointerer direktør for Silkeborg Forsyning, Jens Bastrup. Han siger:

”Et godt arbejdsmiljø er grundlaget for arbejdsglæde og styrker kvaliteten i opgaveløsningen i dagligdagen. Byggeriet skaber rammerne for en attraktiv arbejdsplads med et godt og værdiskabende samspil mellem medarbejderne - også på tværs af forsyningsarterne.”

Den indvendige modernisering skal løse en række udfordringer med det nuværende fysiske arbejdsmiljø - herunder problemer med støj, pladsmangel, for få mødelokaler og for høje eller lave temperaturer. Dertil skal der udskiftes gulve, males og etableres nye toiletter, omklædningsrum samt bedre kontorfaciliteter.

 

Grønnere forsyningssikkerhed

Med forsyningsselskabernes centrale rolle i samfundet, er det vigtigt fortsat at levere på forsyningssikkerhed. Samtidigt ruster Silkeborg Forsynings sig til fremtidens krav og forventninger, hvor de er en aktiv medspiller i at bevæge samfundet i en grønnere og mere klimavenlig retning.

Tilbage i 2020 fik Silkeborg Forsyning et nyt strategisk sigte, der skulle åbne virksomheden op over for omverdenen og skabe gode forsyningsløsninger sammen med kunder og samarbejdspartnere.

Grøn omstilling, kommunikation, kundefokus og digitalisering er nye, prioriterede områder.

”Vi skal i højere grad være en medspiller i samfundets bæredygtige udvikling, så vi er med til at bevæge samfundet i en grønnere og mere klimavenlig retning. Det kræver nye kompetencer og ressourcer samt nye måder at arbejde på. Det skaber vi rammerne og forudsætningerne for med det nye byggeri,” siger Jens Bastrup.

 

Læs mere om projektet her
 

Fakta om byggeriet

  • Byggeperiode: hele 2024.
  • Den eksisterende kontorbygning på 1.434 kvadratmeter moderniseres. Der sker udvidelse med 1.145. kvadratmeter. Der vil fremover blive 104 kontorpladser i det nye forsyningshus.
  • Tilbygningen vil rumme nye mødelokaler, kontorpladser og ikke mindst en kantine med tilhørende. produktionskøkken. Udenfor bliver der skabt en indbydende atmosfære med ny belægning, en terrasse til kantineområdet og en tilpasning af det eksisterende parkeringsareal.