Skraldival - Den nye affaldssortering

18. august 2022

Vær med når Silkeborg Forsyning i uge 38 rykker ind på Silkeborg Bibliotek og vi sammen med Silkeborgenserne bliver klogere på vores affald.

Meget af det, der ender i vores skraldespande, har nemlig stadig værdi og kan sagtens genanvendes, vi skal bare få øjnene op for det.

I Danmark smider vi i gennemsnit 898 kg affald ud om året per person. Derfor er det afgørende, at vi bliver rigtig gode til at sortere, så mest muligt kan genanvendes, og at vi samtidig øver os på at producere mindre affald.

Skraldival er ugen, hvor du kan blive meget klogere på dit affald, og hvad du kan gøre for at sænke mængden af skrald.

I løbet af ugen holder vi workshops for skoleklasser og to workshops for voksne, og lørdag 24. september afslutter vi ugen med en markedsdag fyldt med aktiviteter, boder og stande, hvor hele familien kan blive inspireret til en hverdag med mindre affald og større genanvendelse.

Her kan du se Silkeborg Forsynings del af Skraldivalprogrammet:

Mandag-fredag

Workshop for skoleelever (tilmelding nødvendig).

 • Silkeborg Forsyning løfter sløret for den nye beholder til sortering af glas-metal og mad- og drikkekartoner (MDK). Vi viser dig, hvordan du skal sortere på den nye måde.
 • Silkeborg Forsyning udfordrer dig og din klasse til at deltage i den sjove og lærerige sorteringsleg og prøve af, om I er dygtige nok til at vinde flødeboller til klassen.
 • Vi fortæller spændende skraldeeventyr, så vi sammen bliver klogere på det gode skrald.
 • Se den fine udstilling af upcyclede genstande, som er indleveret som affald på genbrugspladsen, men er blevet reddet af Silkeborg Forsynings kreative medarbejdere og dermed er gået fra Yt til Nyt.

Lørdag - markedsdag

 • Silkeborg Forsyning løfter sløret for den nye beholder til sortering af glas-metal og mad- og drikkekartoner (MDK). Vi viser dig, hvordan du skal sortere affaldet på den nye måde. Du kan også komme og få svar på dine sorterings- eller affaldsspørgsmål om stort eller småt.
   
 • Se den fine udstilling af upcyclede genstande, som er indleveret som affald på genbrugspladsen, men er blevet reddet af Silkeborg Forsynings kreative medarbejdere og dermed er gået fra Yt til Nyt.
   
 • Hør mere om Silkeborg Forsynings tilbud om rundvisninger og om det nye materiale genbrugslager, hvor skoler og institutioner kan komme og hente materialer, til projekter, emneuger, undervisning i kreative fag og lignende.

Festivalen arrangeres af Silkeborg Kommune, Silkeborg Forsyning og Silkeborg Bibliotek og er finansieret af midler til oplysning som en del af Affalds- og Ressourceplanen.