179
1
https://www.silkeborgforsyning.dk/Default.aspx?ID=2655&Purge=True
false
logo sø, 18 aug 2019
www.silkeborgforsyning.dk
Om storskala solvarme

Om storskala solvarme

  • Storskala solvarme er en afprøvet teknologi med en fremragende historik, hvor der er blevet produceret ren og omkostningseffektiv energi til en række forskellige formål, inklusive fjernvarme og procesvarme til industrielle formål.
  • Storskala solvarmeløsninger har en levetid på minimum 25 år, hvilket giver en fast pris for den energi, der bliver produceret i den periode. Til sammenligning vil prisen på fossile brændstoffer svinge over tid.
  • Solen er den reneste af alle energikilder, og den er den mest kraftfulde af de bæredygtige energikilder. Der udledes ingen CO2. Silkeborg Forsynings solvarmeløsning vil reducere CO2-udledningen med omkring 15.700 tons. Derudover laver en solvarmeløsning ingen larm, lugter ikke og forurener ikke miljøet.
  • Solvarme virker også, selvom der er skyer på himlen – men selvfølgelig ikke med den samme intensitet. Det væsentlige er, at en solvarmeinstallation ikke behøver konstant solskin for at opretholde dens effektivitet.
  • I modsætning til andre alternative energikilder kan energien i varmt vand lagres for at blive brugt om natten i stedet for om dagen eller gemt til en anden årstid, fra sommer til vinter, hvilket forlænger solens nytteværdi og gør solvarmeløsninger endnu mere profitable.
  • En storskala solvarmeløsning er 4-6 gange mere effektiv end en solvarmeløsning, der er installeret i en privat bolig.


Solfangere monteres på Sejling Hede